SELGE BRUKTE BØKER
Kom i gang: Slik selger du brukte bøker

Startguide✨

Arne-Morten Willumsen avatar
Skrevet av Arne-Morten Willumsen
Oppdatert over en uke siden

Finn riktig bok

1. Med mobilappen skanner du strekkoden på baksiden av boken og få opp all informasjon om boken. På nettsiden trykker du "Selg bøker" øverst til høyre på siden, eller så søker du opp boken og trykker deg inn på den. Deretter trykker du "Selg denne boken".

2. Det er veldig viktig at du velger riktig tilstand når du legger boken til salgs. Du kan lese definisjonene her.

3. Du kan kun selge fysiske bøker.

4. Første gang du legger en bok til salgs må du velge hvilke betaling- og leveringsvalg du vil tilby dine kjøpere. Vi har to valg. Levering med Helthjem eller møtes.

Helthjem - send bøker fra din dørmatte/postkasse

1. Godta forespørsel, og velg ønsket hentetidspunkt

• Du mottar nå en unik referansekode, som er ditt digitale frimerke. Om du har fått flere forespørsler fra samme kjøper, så er det viktig at bøkene pakkes riktig.

• Les mer om hvordan du skal pakke bøkene ved flere forespørsler fra samme kjøper her.

2. Skriv på referansekode, og legg ut på dørmatten eller i postkassen.

• Pakk boken enkelt og forsvarlig for transport. Bruk eksempelvis en plastpose, avispapir og teip, eller noe annet du har hjemme.

• Det er viktig å tenke på at boken skal mottas i samme tilstand som du sender den.

• Du kan lese mer om hvordan man pakker inn bøkene her.

• ​Legg boken ut før klokken 2300 dagen du har valgt opphenting.

3. Salget er gjennomført!

• Du får betalt av Bookis når boken er levert til kjøper.

• Boken merkes automatisk "Solgt" og fjernes fra din salgsoversikt.

Møtes - avtal levering og betaling selv med kjøper

• Om adressen ikke har støtte for Helthjem kan du bruke "Møtes" som leveringsmetode. Da skjer koordinering, levering og betaling privat direkte mellom selger og kjøper.

• NB! Vær obs på at betaling skjer på eget ansvar, så bruk for eksempel Vipps. Ikke gå inn på noen form for linker som kjøper deler med deg, da det kan hende det er svindel.

Hva koster det?

• Det er gratis å selge på Bookis.

• Dersom boken selges med Helthjem betaler kjøper porto på 69,- og et tjenestegebyr på kr 19,-