Gå til hovedinnhold
Alle samlingerKJØPE BRUKTE BØKER
Kom i gang - Slik kjøper du bøker📚

Generell info om hvordan du sender en forespørsel på brukte bøker

Andreas avatar
Skrevet av Andreas
Oppdatert for over 2 måneder siden

For å kjøpe bøker på Bookis må du først logge inn eller registrere en bruker hos oss. Hjelp til å registrere bruker finner du her.

Velg blant to leveringsmåter:

Hjem til hjem-levering - Betal nå og få levert hjem

Boken hentes hos selger og leveres hjem til deg i din postkasse eller på dørmatten med enten Posten eller Helt Hjem. Betalingen blir innbetalt til Bookis og utbetales selger når bøkene kommer frem. Trygt og enkelt!

🔎 Finn boken og velg selger
Søk opp boken du ønsker og velg selger. På produktsiden anbefaler vi deg en selger basert på pris, svarrespons og bokutvalg, men du kan også trykke på knappen "se flere selgere".

📚 Legg til flere bøker
I kjøpsflyten kan du legge til flere bøker fra samme selger. Du kan legge til opp til 3 bøker på samme fraktgebyr, men kan kjøpe så mange bøker du vil fra samme selger. Les mer om kjøp av flere bøker fra samme selger her.

📪 Velg fraktselskap og betal
I siste steg kan du velge om du ønsker pakken sendt med Posten eller Helt Hjem basert på hva slags fraktalternativ selger har valgt.

Når du sender en forespørsel blir pengene reservert på kontoen din, men ikke trukket før forespørselen er godtatt. ​Les mer om betaling gjennom Bookis her.

⏳ Vent på godkjenning
Når selger har godtatt din forespørsel, velger selger et sendingstidspunkt. Dette blir synlig i deres chat-dialog og i bekreftelse på e-post. I tiden frem til forespørsel er besvart kan du velge å stoppe forespørselen. Ni av ti forespørsler på Bookis blir besvart og godtatt

Selger har 48 timer på å godkjenne forespørselen før den utløper. Om den utløper eller avslås, så slettes reservasjonen som ble gjort på din konto.

🎉 Gratulerer med ny bok
Når din forespørsel blir godtatt får du et varsel på e-post og/eller som push-varsel i appen. Dersom forespørselen din skulle bli avslått varsles du også. Pakken kan du spore her.

Møtes - Avtal med selger

Møt selger eller avtal sending og betaling privat med selger. Vi anbefaler hjem til hjem-levering da dette er tryggere, gir bedre beskyttelse om noe skjer med pakken og omfattes av angreretten.

🔎 Finn boken og velg selger
Søk opp boken du ønsker og trykk "se flere selgere". Trykk på "filter" oppe i høyre hjørnet og trykk på "møtes" for å se selgere som tilbyr dette. Velg selger.

📚 Legg til flere bøker og send forespørsel
I kjøpsflyten kan du legge til flere bøker fra samme selger. Deretter sender du forespørselen. Gå inn i "Meldinger" på Min side på web, eller til "Meldinger" i Bookis-appen for å snakke med selger.

🤝 Avtal dere i mellom
Dere koordiner levering/sending og betaling privat.

NB! Vær obs på at betaling skjer på eget ansvar, så bruk for eksempel Vipps. Ikke gå inn på noen form for linker som kjøper deler med deg, da det kan hende det er svindel.

Sjekk ut de andre artiklene om å kjøpe brukte bøker her.
Eller sjekk ut hele samlingen av hjelpeartikler her.