Varför får jag upp ett meddelande om att verifiera ID

Nya regler för Europeiska banker och finansinstutitioner kräver att vi ber dig om ID för att betala ut pengar till dig som säljare.

Andreas avatar
Skrivet av Andreas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varför behöver vi denna informationen?

När du skapar en användare på Bookis för att sälja begagnade böcker med Hem-till-hem leverans, behöver vi kontonummer (IBAN) för att överföra pengar till dig. Efter att du lagt till kontonummer, etablerar vi ett konto för dig hos vår bank och betalpartner Stripe som utför betalningen till dig.

Som bank måste Stripe följa de nya regler som gäller för avslöjande av pengatvätt och terrorfinansiering i EU/EES, även känt som "Känn din kund"-regelverket. Centralt i detta regelverket är att varje bank ska kunna bekräfta vilka deras kunder är till myndigheter- Därför har detta kravet om identifikation av alla kunder införts av samtliga banker inom EU/EES.

I samband med detta måste vi därför be våra säljare om att identifiera sig på vår plattform för att få tillåtelse att få pengar utbetalt. Utan ID har vi ej tillåtelse att betala ut pengar.

Stripe har skapat ett tryggt och enkelt sätt att ladda upp din ID på som tar ca 2 minuter att genomföra. Stripe behandlar all information med branschledande säkerhet, och du kan vara säker på att din information inte kommer missbrukas.

Du behöver bara genomföra denna process en gång.

Kom i gång 🏁

När du kommit in på Stripes sida för att ladda upp ID möts du av några få punkter om Stripe och deras riktningslinjer för behandling av information. Läs igenom dessa innan du fortsätter.

Efter detta följer tre korta steg där du väljer land, typ av ID, ladda upp bild och verifiera dig själv. Kom ihåg att bara körkort och pass är giltig legitimation. Stripe guidar dig genom denna processen, men ta gärna kontakt med oss om du skulle ha några frågor om något av de olika stegen.

När du är färdig skickas du tillbaka till Bookis och din information blir verifierad av Stripe. När de är färdiga med verifikationen, normalt inom några få dagar, kommer pengarna överföras till dig. 🎉

Mer information om "Känn din kund" 🙎

Om du önskar att veta mer om "känn-din-kund"-regelverket hos oss, har vi mer information i artikeln under denna länk
"Känn-din-kund" - Bookis

Är du nyfiken på vem vår betalpartner är och har aldrig hört talas om Stripe(?) Så har de mer information om sig och sina säkerhetsåtgärder på sina sidor
Stripe Privacy Policy

Stripe har även mer information om hur de jobbar med "Känn-din-kund"-regelverket
"Känn-din-kund" - Stripe

Ta kontakt med oss 💬

Ta gärna kontakt med vår kundservice om det är något du undrar över med tanke på Känn din kund regelverket här, eller i chatbubblan till höger. 😃