Varför måste jag verifiera ID?

Ladda upp giltig legitimation

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om regelverket

"Känn din kund"-regelverket är ett regelverk som införts av Europeiska banker och finansinstitutioner som kräver strikt kundkontroll.

Regelverket har som avsikt att förebygga och upptäcka penningtvätt och terrorfinansiering.
​
Läs mer om detta på Svenska bankföreningens hemsida

Vad betyder detta för dig

Om du är säljare på Bookis kan det uppstå krav om att du måste legitimera dig för att kunna ta emot dina utbetalningar efter försäljning. Detta är en åtgärd som krävs enligt vår internationella betalningspartner Stripe Payments där test förekommer på basis av slumpmässigt utval.

Om det skulle uppstå ett sådant krav, så kommer du motta ett mail med en länk till Stripes verifierings sida kopplat till ditt konto. Där måste du ladda upp giltig legitimation. Vår kundsupport finns tillgänglig om du har några frågor eller behöver hjälp.

Giltig legitimation

Följande är godkänt som giltig legitimation:

• Körkort

• Pass

Vi behandlar din legitimation konfidentiellt, likt det vi gör med alla andra kunduppgifter på Bookis.

När legitimationen är behandlad och godkänd av Stripe Payments kommer dina utbetalningar att bli återaktiverade och du kommer nu kunna ta emot pengar från försäljning som vanligt.