KÖPA BEGAGNADE BÖCKER
Så här köper du begagnade böcker

Startguide: Generell info om hur du skickar förfrågan på begagnade böcker ✨

Andreas avatar
Skrivet av Andreas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har du hittat en begagnad bok som du önskar att köpa? Så roligt! 🥳 För att kunna gå vidare med din handel måste du ha ett registrerat konto på Bookis, du kan läsa mer om hur du registrerar ett konto hos oss här.

Därefter kan du skicka en förfrågan till säljaren du önskar att handla från. Säljarna är privatpersoner och har 2 dagar på sig att besvara din förfrågan. Önskar du att köpa fler böcker från samma säljare, kan du läsa mer om det här.

Nedanför kan du läsa mer om hur du genomför en förfrågan på begagnade böcker steg för steg:

Skicka en förfrågan

1. Hitta din bok på Bookis och välj en säljare
    Om du inte redan har en användare måste du registrera dig. Det är snabbt gjort i appen eller webbläsaren. Därefter:

2. Välj leverans och betalningsmetod
    Det finns tre leveransmetoder:

📦 Hem till hem - Betala nu och få hemleverans
    Boken hämtas in från säljaren och levereras till dig, antingen hemma eller till närmaste hämtningsplats med Postnord. Gäller vart än du bor i landet, så länge säljaren erbjuder denna leveransmetod. Vi erbjuder för närvarande endast kortbetalning.

🏣 Postnord - Betala nu och få hemleverans
    Boken lämnas på närmaste postombud av säljaren och skickas sen till dig. Gäller vart än du bor i landet, så länge säljaren erbjuder denna leveransmetod. Vi erbjuder för närvarande endast kortbetalning.

💬Mötas - Avtala leverans och betalning direkt med säljaren
    Som du är van vid på Blocket eller Facebook-grupper. Lite mer jobb, men då har du ett alternativ som är snabbt och enkelt genom att träffa säljaren istället.

3. Skicka din förfrågan och vänta på ett svar från säljaren
    Säljaren har 2 dagar att svara på en förfrågan. Fram tills förfrågan är besvarad kan du välja att stoppa den. De flesta förfrågningar på Bookis svaras och accepteras normalt inom några timmar.

🔔 PLING! När din förfrågan har godkänts kommer du att få ett e-postmeddelande. Om din förfrågan avslås får du också ett meddelande.

OM DU VÄLJER 📦 HEM TILL HEM:

1. Boken är skickad!
    När säljaren har godkänt din förfrågan väljer hen ett datum för upphämtning av paketet. Detta blir synligt i din chatt med säljaren och i ett bekräftelsemail. Du kan förvänta dig 2-6 arbetsdagar i genomsnitts leveranstid från att boken hämtats från säljaren. Leveranstiden kan variera beroende på vartifrån paketet skickas och vart det ska.

2. TA-DA!Du har en ny bok på dörrmattan / i brevlådan

OM DU VÄLJER 🏣 POSTNORD:

1. Boken är skickad!
    När säljaren har lämnat in paketet på närmaste ombud får du en bekräftelse via e-post och paketet kommer hem till dig inom 2-6 arbetsdagar.
    . Leveranstiden kan variera beroende på vartifrån paketet skickas och vart det ska.

2. TA-DA! ✨ Du har en ny bok i brevlådan!

OM DU VÄLJER 💬 MÖTAS:

1. Avtala leverans och betalning själv
    När säljaren har godkänt din förfrågan är det upp till dig att fortsätta dialogen. Gå till Medelande uppe till höger i webbläsaren för att prata med säljaren. Hitta en lämplig plats att träffas, eller avtala leverans via önskad leveransmetod. Vi rekommenderar kontant betalning. OBS! Leverans och betalning sker på egen risk.

2. VOILÀ!Du har nu en ny bok

Vad kostar det?

Frakt SEK 78, -
Plattform-/Serviceavgift: SEK 19, - per bok

Val av Möte som leveransmetod är gratis.

Något du fortfarande undrar över?